Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Fläckar inomhus

bild-12
Spis – Häll flytande Galltvål och gnid in med en borste, låt verka i 10 minuter. Skura sedan igen med borsten doppad i vatten.
Parkettgolv svarta streck – Rengör parketten med vatten och såpa, använd en borste, torka torrt. Efterbehandla parketten med olivolja med några droppar citron på en trasa.

Hårfärgsfläckar på våtrumsmatta – Svårt att få bort, men kan bleka färgen med T-Rödbild-11
Kalkavlagringar – Häll ut vinäger och gnid ordentligt med en borste, låt verka i 15 minuter. Gnid igen tills all kalk är borta. Går även att använda 24 % ättiksyra.
Vattenfläckar på diskbänk – Gnugga en diskbänk med en skvätt vinäger och några droppar diskmedel, därefter polera med en trasa.
Vattenfläck på bokhylla eller parkettgolv – Prova med aska från en cigarr, gnid på fläcken med en mycket mjuk trasa länge och mjukt. Detta för att skydda ytan, värme uppstår och fläcken försvinner. Så det gäller ha tålamod.
Tapet spritpenna – Prova försiktigt med Remover utan aceton med tops.
Mögel i fogarna – Häll 24 % ättiksyra och gnid. Låt verka en stund, häll på mera och skura med en borste till det blir rent. Går att använda vitvinsvinäger också.

bild-13Ölstänk på tapet – Blanda potatismjöl och vatten så att det blir som en gröt. Badda på tapeten. Låt torka helt. Sopa sedan bort potatismjölet.
Fläck av fett på tapet – Tvätt med målarsoda.
Fläckar inomhus
Rostfläckar på golv – Prova T-Röd på en liten fläck. Gnid på ordentligt och rengör sedan med vanligt rengöringsmedel.

Tuggummi på stengolv – Skrapa bort det mesta. Ta sedan T-Röd och spruta på några gånger och gnid bort fläcken.
Kexx i skägget – Damsug på den lägsta styrkan på damsugaren.
Nagellack på klinker och fogar – Ta och torka med Remover utan aceton på en svamp, men ta en liten bit i taget
Fläckar på färg från ost på köksluckor – Stryk på Gripens Ammoniak men var försiktig så du inte andas in för mycket åt gången för det är stark.
Rost på diskbänk – Använd Svinto.
Toastolen, missfärgad – Testa vitvinsvinäger över natten, borsta sedan rentbild-10
Gula fläckar (brännmärke) – Prova med att strö över vinsyra och några droppar vatten. Låt verka i 20 minuter. Torka rent med vatten.
Stearin på parkettgolv – Doppa en trasa i kokhett vatten och torka på parketten, om och om igen till stearinet är borta. Eftertvätta med såpa och vatten.

Bläck eller färgrest från leksak på tapeten – Ta tandkräm och gnugga på. Tvätta sedan bort tandkrämen försiktigt med ljummet vatten, torka sedan med en torr trasa.

sidebar

bild-34

Vad betyder Splodge egentligen? Splodge betyder egentligen att det är någon typa av fläck med oregelbunden form. Och då fläcken är gjort av något som du inte vill ha på din tröja, byxor eller på bilen till exempel. Smuts helt enkelt!
Så vi fick idén att använda det namnet bara därför att det beskriver alla oönskade fläckar vi får på oss eller på något vi inte vill ha fläckar på.
Hur får man då bort dessa fläckar? Ja, knepen är många. Men det var därför vi ville samla alla under ett och samma tak. Att använda gamla beprövade metoder fungera fortfarande i dagens samhälle. Då de flesta av våra tips och råd är husmoderstips från förr. Då man var tvungen att använda sådan som fanns hemma för att försöka ta bort oönskade fläckar.
Dessutom så är de flesta metoderna både miljövänliga, billiga och något som du annars använder till andra användningsområde med. Det tycker vi är bara bra!