Call: 0123456789 | Email: info@example.com

Fläckar utomhus

bild-14  Kiss från hund på väggen – Häll 24 % ättiksyra flera gånger på väggen. Något som hundar och andra djur avskyr.
Stänk från marschall – Testa med T-Röd och skura med en borste.

Fågelbajs på putsad husvägg – Blöt väggen med vatten och häll flytande Galltvål på en borste. Gnid in ordentligt och låt verka i minst 10 minuter. Skura igen på fläcken och tillsätt Galltvål vid behov. Skölj därefter bort all tvål med rent vatten.bild-15
Olja på garagegolv – Häll flytande koncentrerat Galltvål på fläcken. Gnid ordentligt med en borste. Låt verka minst i 15 minuter, häll på mera tvål och gnid igen tills du ser att fläcken är bort. Skölj därefter med rent vatten.
Smutsig och grå trä altan – Spola bort grov smuts och beläggning med helt en högtryckstvätt. Borsta på en lösning av 1 dl klorin och 1-2 dl vatten. Låt verka i minst 30 minuter. Spola sedan bort med rent vatten. Skydda kläder och använd handskar.

Fläckar utomhus
Gråa plastmöbler – Gnid in möblerna med såpa och 24 % ättiksyra på en svamp. Skölj av med rent vatten.
bild-16Paraffin på dörr och yttervägg – Häll på kokande vatten om och om igen tills paraffinet har smält. Tvätta sedan med Galltvål. Skölj av med rent vatten.
Ägg på fönster – Ta ett rakblad och dra det vinklat tätt intill rutan tills allt är borta. Tvätta sedan med vatten och 2 droppar diskmedel och en skvätt ättika.
Smutsiga markiser – Prova med flytande koncentrerat Galltvål direkt på markisen, snåla inte och ta på ordentligt. Låt verka i minst 15 minuter. Skura med en borste på markisen till den blir ren. Skölj därefter med rent vatten.bild-17
Ägg på rappad husvägg – Testa flytande Galltvål. Häll Galltvål på en borste, gnugga in och låt verka i minst 10 minuter. Ta på mer Galltvål och gnugga igen. Skölj med rent vatten.
Gräsfläckar på mexitegelvägg – Blöt stenarna i väggen. Ta Galltvål på en borste och skrubba. Spola av med rent vatten.
Sotfläck på vit vägg – Dränk en trasa med T-Röd. Torka sedan väggen tills soten försvinner. Se till och skydda ansiktet för det kan vara farligt att andas in.

sidebar

bild-34

Vad betyder Splodge egentligen? Splodge betyder egentligen att det är någon typa av fläck med oregelbunden form. Och då fläcken är gjort av något som du inte vill ha på din tröja, byxor eller på bilen till exempel. Smuts helt enkelt!
Så vi fick idén att använda det namnet bara därför att det beskriver alla oönskade fläckar vi får på oss eller på något vi inte vill ha fläckar på.
Hur får man då bort dessa fläckar? Ja, knepen är många. Men det var därför vi ville samla alla under ett och samma tak. Att använda gamla beprövade metoder fungera fortfarande i dagens samhälle. Då de flesta av våra tips och råd är husmoderstips från förr. Då man var tvungen att använda sådan som fanns hemma för att försöka ta bort oönskade fläckar.
Dessutom så är de flesta metoderna både miljövänliga, billiga och något som du annars använder till andra användningsområde med. Det tycker vi är bara bra!