Fläckar på och i bilen

bild-6Snus – För att få bort snus från bilsätets tyg så täck fläcken men Galltvål och gnid in det rejält och låt verka minst 15 minuter. Blöt sedan en svamp eller borste i vatten och gnid på fläcken igen tills fläcken är borta. Badda därefter med vatten så att allt lödder försvinner. Tryck sedan ur vattnet från sättet med hjälp av hushållspapper.

Diesel – Fukta en svamp och häll på flytande Galltvål och gnid in rejält på dieselfläcken. Låt det verka i minst 15 minuter, gnid på fläcken igen. Torka bort allt lödde och badda på med vatten som är utblandat med 24 % ättiksyra. Till tre liter vatten tar du 2 dl ättiksyra. Detta är för att få bort diesellukten. Badda sedan på fläcken och torka tills allt lödder är borta och tryck ur vattnet med hushållspapper.
Spya – Prova med att använda Ta bort oxi enzym. Spraya på och runt fläcken och låt verka minst i 15 minuter. Spraya igen och skrubba med en borste tills fläcken är bort. Skölj ut vatten med ättika. Tryck sedan ur allt vatten med hushållspapper. Är lukten kvar så sätt in en eller flera skålar med ättika och låt verka över natten.bild-8

Bajs (från hund till exempel) – Prova med Ta bort oxi enzym. Spraya på och runt fläcken, låt verka i minst i 15 minuter. Spraya igen och skrubba med en borste till fläcken är borta. Badda på fläcken med rent vatten utblandat med ättika. Skölj och torka till löddret är borta. Tryck ur allt vatten med hushållspapper. Ställ in en eller flera skålar med ättiksyra och låt stå över natten. Upprepa om inte lukten förvinner.

Fläckar på och i bilen
bild-7Ketchup – Prova först att torrborsta bort fläcken om den är intorkad. Hjälper inte det så blöt fläcken försiktigt med Yes diskmedel och gnugga lite försiktigt. Skölj av med vatten och torka med hushållspapper på fläcken.

Kaffe – Badda med Yes diskmedel, låt verka minst 15 minuter. Skölj bort med vatten och torka med hushållspapper. Upprepa om fläcken inte försvinner första gången.
Bär – Måste rengöras så fort som möjligt. Badda med vatten uppblandat med ättika eller Yes diskmedel och gnid in på fläckenoch vårda ordentligt . Låt verka i minst 20 minuter. Skölj bort hett vatten och torka sedan med hushållspapper.bild-9
Asfalt – Börja med att ta avfettningsmedel på fläckarna. Låt verka minst 5 minuter. Sedan tvättar du bilen som vanligt. Vaxa gärna bilen efter så skyddar du lacken.
Fågelbajs – Lackens fiende nummer ett, eftersom bajset innehåller frätande syra. Och bränner fort in sig i billackens porer. Så fort du har upptäckt bajset tvätta bort den under rinnande vatten, gärna högtryck. Här den ingrodd så behandla fläcken med att badda med bilschampo med en tvättsvamp och låt verka 10 minuter. Skölja bort med vatten och använd tvättsvamp. Gnugga aldrig för fågelsbajs innehåller partiklar från den maten fågeln har ätit och kan då skada lacken. Och gör man inget åt det så kan bilen börja rosta. Stort tack till contman för alla bra tips vi har fått.