Fläckar utomhus

bild-14 Kiss från hund på väggen – Häll 24 % ättiksyra flera gånger på väggen. Något som hundar och andra djur avskyr.
Stänk från marschall – Testa med T-Röd och skura med en borste.

Fågelbajs på putsad husvägg – Blöt väggen med vatten och häll flytande Galltvål på en borste. Gnid in ordentligt och låt verka i minst 10 minuter. Skura igen på fläcken och tillsätt Galltvål vid behov. Skölj därefter bort all tvål med rent vatten.bild-15
Olja på garagegolv – Häll flytande koncentrerat Galltvål på fläcken. Gnid ordentligt med en borste. Låt verka minst i 15 minuter, häll på mera tvål och gnid igen tills du ser att fläcken är bort. Skölj därefter med rent vatten.
Smutsig och grå trä altan – Spola bort grov smuts och beläggning med helt en högtryckstvätt. Borsta på en lösning av 1 dl klorin och 1-2 dl vatten. Låt verka i minst 30 minuter. Spola sedan bort med rent vatten. Skydda kläder och använd handskar.

Fläckar utomhus

Gråa plastmöbler – Gnid in möblerna med såpa och 24 % ättiksyra på en svamp. Skölj av med rent vatten.
bild-16Paraffin på dörr och yttervägg – Häll på kokande vatten om och om igen tills paraffinet har smält. Tvätta sedan med Galltvål. Skölj av med rent vatten.
Ägg på fönster – Ta ett rakblad och dra det vinklat tätt intill rutan tills allt är borta. Tvätta sedan med vatten och 2 droppar diskmedel och en skvätt ättika.
Smutsiga markiser – Prova med flytande koncentrerat Galltvål direkt på markisen, snåla inte och ta på ordentligt. Låt verka i minst 15 minuter. Skura med en borste på markisen till den blir ren. Skölj därefter med rent vatten.bild-17
Ägg på rappad husvägg – Testa flytande Galltvål. Häll Galltvål på en borste, gnugga in och låt verka i minst 10 minuter. Ta på mer Galltvål och gnugga igen. Skölj med rent vatten.
Gräsfläckar på mexitegelvägg – Blöt stenarna i väggen. Ta Galltvål på en borste och skrubba. Spola av med rent vatten.
Sotfläck på vit vägg – Dränk en trasa med T-Röd. Torka sedan väggen tills soten försvinner. Se till och skydda ansiktet för det kan vara farligt att andas in.